Populær leder modtog fornem hæder: - Belønningen får jeg hver dag​

​Glæde i byrådssalen i Faaborg, da Hancipprisen 2023 blev uddelt

Faaborg: Den populære leder af "Huset på Færgevej", Anne Lassen, brød ud i et kæmpesmil, da viceborgmester Kristian Nielsen (V) mandag eftermiddag i byrådssalen i Faaborg kunne afsløre, at Faaborg-Midtfyn Kommunes "Handicapprisen 2023" går til det sociale mødested.

Huset på Færgevej har siden 1990 faciliteret aktiviteter, møde- og hjerterum for borgere med forskellige former for livskriser, og det valgte handicaprådet i år at belønne.

- Det var ikke særlig nemt. Jo, vist har Huset fortjent sin anerkendelse, men det var så mange gode bud mellem de indstillede. Det siger bare noget om den store vilje, der i denne kommune er til at hjælpe og støtte hinanden, særligt når det gælder mennesker, der har mødt udfordringer på livets vej, siger formand for handicaprådet, Anne Møllegaard Mortensen (DF).

​Viceborgmester Kristian Nielsen priste også det ekstraordinære arbejde, der gøres for at støtte borgere med særlige udfordringer:

- Kommunen har et ansvar for at hjælpe borgere med handicaps, og det tager vi på os, men det gør en kæmpe forskel, at der herudover er personer, foreninger og organisationer, der arbejder for at udvikle tilbud og aktiviteter, så hver enkelt borger har mulighed for at udleve sin egen version af det gode liv, sagde han.

Anne Lassen var rørt over at modtage prisen, der ud over flotte ord, består af 5.000 kr. og en skulptur lavet af den lokale kunstner Erik Lindberg:

- Ja, det betyder meget med sådan en anerkendelse, men belønningen får vi altså hver dag, når vi kan se, at vi gør en forskel for de borgere, der får lidt mere glæde i deres liv af de oplevelser eller udviklinger, der opnås ved at komme i Huset. Det er fortsat det, der betyder mest. Men prisen er en påmindelse om, at også mennesker, der ikke har deres daglige eller ugentlige gang i Huset, anerkender vores arbejde. Det, tror jeg, vil være en ekstra motivation for de mange frivillige, der holder det hele i gang, så vi er ekstra stolte i dag, sagde hun.​

Ønsker du at høre nærmere?

Ring: 62 61 49 02 eller skriv en besked her:

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Tjek os også ud på facebook

Her kan I følge med og komme tæt på de daglige aktiviteter vi laver her i Huset i faaborg.

Find os​

Færgevej 2,

5600 Faaborg