– Jeg startede helt forfra. I et par år sad jeg i HUSET to-tre gange om ugen og spillede spil sammen med en, der havde en hjerneskadet. Vi lærte alt forfra, vi stavede til BY, FÅ og MÅ, fortæller Marianne.
Efter det lange forløb følte Marianne, at hun havde overskud til at give noget igen til det sted, der havde hjulpet hende så meget, og hun har i en årrække siddet som næstformand i støtteforeningen, hvor hun bl.a. planlægger foredrag og ture ud af huset.
– Stedet her fortjener at blive anerkendt. Ingen kan forestille sig, hvad det rummer. Her er der dybe relationer og en opmærksomhed på, at livet ikke kun er arbejde, her er man noget i kraft af den, man er. Det er dejligt at føle, at man er noget værd – en del af noget.
En overgang var Marianne igennem en svær periode i sit liv og blev derfor bruger af HUSET igen.
– Jeg vidste, at her var hjælp at hente. Og hjælpen fik mig hurtigt på benene igen. Der er ikke noget så svært som at sige: ’Jeg har det ikke så godt, er der nogen, der kan hjælpe mig?’, og derfor er vi opmærksomme på, at HUSET signalerer, at det er et sted, hvor man tør at gå ind.
Fakta om HUSET
- Selvejende institution
- FMK ejer bygningen
- Driften finansieres af PUF-midler og kommunal støtte
- 8.000 brugere går over dørtrinnet årligt