Aase og HUSET

​Aases telefon har altid bimlet og bamlet i både tide og utide. Søskende og svigerinder, børn og venner.

-​Jeg er ud af en søskendeflok på syv børn og min mand Svend Aage havde fire søskende. Vi havde meget med hinanden at gøre, og der var altid gang i huset.

I dag er Aase 84, og der er kun en enkelt svigerinde tilbage. Vennekredsen er også skrumpet med årene, og i dag er det yderst sjældent, at Aases telefon ringer.

Et spring ud i noget nyt

Aase vidste, at der var mange muligheder i Faaborg, og hun ville ikke bare sidde alene i sin sofa. Hun flyttede ind til midtbyen for at kunne være med i bylivet og for at være tæt på kirken, som betyder meget for hende.

Aase fik også øje på Huset på Færgevej, men hun tøvede lidt med at træde ind ad døren.

-​Jeg vidste, at jeg skulle videre med livet. Det var svært at tage tilløb til at gå ind til sådan en forsamling, som sad derinde. Men en dag klokken 12 gik jeg forbi, og der var kun få mennesker, og jeg gik ind. Den daværende leder, Jette, fik mig overtalt til at komme næste dag, og da jeg kom, præsenterede hun mig for de andre ved bordet: ‘her er en ny dame,’ sagde hun. Det tog lidt af det utrygge.

Aase begyndte at komme fast i formiddagstilbuddet ‘Godmorgen Faaborg’, og lærte hurtigt nogle af de andre at kende. Faktisk fik hun tilmed en god veninde.

-​I Godmorgen Faaborg mødte jeg Esther, og vi kommer begge to i Huset flere dage om ugen, og ofte følges vi ad herned. Vi bor tæt på hinanden, og det føles godt, at vi kan holde sådan lidt øje med hinanden.

Aase har også lært flere at kende i Huset, som hun nu stopper op og snakker med, hvis de mødes på gaden.

Udflugtsgruppe

I Huset fik Aase, udover den varme velkomst, også en oversigt over de mange grupper og fællesarrangementer, men Aase har hverken håndarbejdsmæssige eller litterære interesser, og hun var hverken syg eller i en svær livssituation. Alligevel fandt Aase i Huset et fællesskab, der passede hende.

-​Jeg er meget glad for naturen, og jeg har altid gået langt hver eneste dag, og det er faktisk den eneste ‘hobby’, jeg har. Men hvis jeg vil ud og se noget eller opleve noget, så er jeg bundet af, at jeg ikke har kørekort, og så er det heller ikke morsomt at tage alene ud.

Aase kom derfor med i Husets udflugtsgruppe, som mødes hver tirsdag eftermiddag og tager på udflugt sammen.

-​Denne vinter har vi besøgt nogle fynske kirker, vi er vel en 4-5 stykker hver gang, og det er så fint med en lille udflugt hver tirsdag eftermiddag.

Foruden udflugterne om tirsdagen og Husets mange eftermiddags- og aften-arrangementer, så kommer Aase også i Godmorgen Faaborg alle hverdags-formiddage, på nær torsdage - for der gør hun rent, fortæller hun smilende.

Også som frivillig

Når Aase er i Huset hver mandag, så er det i en særlig rolle. For her er hun frivillig og møder ind før alle andre og sørger for, at der er brygget kaffe og dækket bord.

-​Da de spurgte, om jeg ville være frivillig hernede, så sagde jeg med det samme ja. Og det fortsætter jeg med, så længe det går. Det er en anden måde at være med i fællesskabet på, men det giver mig lidt at stå op til og lidt at gå til. Det er en meget blandet flok, vi er hernede, men det er så flinke og søde mennesker.

Med 25 års erfaring som hjemmehjælper i Faaborg har Aase kendskab til folk, der sidder alene og har det skidt. Hun opfordrer derfor alle, som søger et fællesskab, til at kigge ind i Huset. Hendes egen hverdag ser nemlig ganske anderledes ud, efter hun opsøgte Huset.

-​Uden Huset, så ville min hverdag bestemt være lidt mere kedelig.

Har du lyst til at høre mere om, hvilke fællesskaber vi tilbyder i Huset? Så ring eller kig ind forbi, vi er tilstede hver dag mellem 8.00 og 16.00.

Ønsker du at høre nærmere?

Ring: 62 61 49 02 eller skriv en besked her:

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Tjek os også ud på facebook

Her kan I følge med og komme tæt på de daglige aktiviteter vi laver her i Huset i faaborg.

Find os​

Færgevej 2,

5600 Faaborg